Kick-off konferencija projekta DETOX

Dana 19.10.2016. godine u Općini Lenart održana je kick – off konferencija projekta DETOX, jednog od 5 odobrenih projekata u okviru 1 roka Otvorenog poziva Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014-2020, kojom je označen i službeni početak provedbe projekta.

Načelnik Općine Lenart mag. Janez Kramberger okupljenima je predstavio glavne informacije o projektu. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 908.448,50 EUR, a iznos sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 772.181,21 EUR odnosno 85% ukupnog proračuna projekta. U projektu, koji se provodi u razdoblju od listopada 2016. do rujna 2018. godine, sudjeluje 7 partnera i to Općina Lenart u ulozi Vodećeg partnera, Gradski muzej Varaždin, Sveučilište u Mariboru, Fakultet za elektrotehniku, računarstvo i informatiku, Općina Vinica, Općina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Općina Donja Voća i Općina Sveta Ana te 2 pridružena partnera.

Opći cilj projekta je aktivno očuvati etnološku baštinu ruralnog područja, te ju uključiti u prekogranični održivi turistički paket, a očekivana promjenu koju projekt želi postići je povezana atraktivna ponuda te oživljavanje etno turizma, s rezultatom povećanja broja posjetitelja kulturne baštine za 8.000 posjeta.

Sudionicima konferencije obratila se i članica Zajedničkog tajništva koja je čestitala projektnim partnerima na potpisivanju Ugovora i zaželjela puno uspjeha u provedbi projekta.