BISTRIČKA STAZA POZIVA NA AKTIVNA ISKUSTVA

 

 

 

 

U okviru projekta ENJOYHERITAGE, koji povezuje sedam partnera iz Slovenije i Hrvatske, Općina Slovenska Bistrica početkom listopada otvorila je novu edukativno interpretacijsku stazu koja povezuje prirodnu i kulturnu baštinu  od Bistričkog dvorca do Crnog jezera na Pohorju.

Staza je opremljena zanimljivim animacijskim elementima, interpretativnim pločama, elementima za rekreaciju i edukaciju koji potiču aktivno iskustvo prirodne i kulturne baštine. Za više priča i informacija posjetitelji mogu preuzeti i mobilnu aplikaciju ENJOYHERITAGE (Google Play ili AppStore).

BISTRIČKA STAZA je samo jedna od četiri staza uključenih u zajednički prekogranični turistički proizvod ENJOYHERITAGE, te je od velike važnosti za lokalno stanovništvo, jer će pomoći u poboljšanju svijesti o važnosti očuvanja prirodnih i kulturnih vrijednosti područja te potaknuti svijest ljudi o važnosti zaštite okoliša. Omogućiti će aktivnije provođenje slobodnog vremena i doprinijeti razvoju turizma i povećanju mogućnosti zapošljavanja na tom području.

Nakon službenog otvorenja, sudionici studijskog putovanja krenuli su prema Pohorju gdje su  doživjeli i  iskusili čari  Ančnikova gradišča, Tri kralja i Crnog jezera na Pohorju.