Očarajte Europu sa svojom projektnom pričom

Prijava na »Podcast- to je Europa«

 

.

Podcasting je jednostavan, ali moćan medij s kojim možete doseći publiku na drugačiji način. To je digitalni sadržaj, za prijenos glasovnih ili video datoteka putem međumrežja. 2020. godine Interact je započeo s prvom serijom podcast-ova. Prve 4 epizode (ovdje možete pogledati podcast epizode) su bile preuzete više od 5 000 puta. 2021. godine žele još više…s kraćim epizodama, koje će biti promovirane u kombiniranoj medijskoj kampanji.

Teme za priče u podcast-u su:

  1. Prema održivim prehrambenim sustavima
    2. Ponovno oživljavanje borbe protiv nejednakosti
    3. Kultura u krizi?
    4. Digitalni poticaj za kružno gospodarstvo
    5. Zelena mobilnost

Kako pripremiti priču? Kao da ste novinari. Tako će vaše priče biti dostupne i privlačne svima sa ili bez predhodnog znanja o Interreg-u ili čak poslovima povezanim s Europskom unijom. Svrha priča je pokazati utjecaj suradnje na građane i na projektna područja.

Do kada i na koji način možemo prijaviti priču?

Program Interact odabrat će priče s najvećom novinarskom privlačnošću. U priču uključite jednu ili dvije karizmatične osobe, koje mogu biti projektni predstavnici, a najbolje bi bilo da su to krajnji korisnici za koje nije nužno da su uključeni u provedbu projekta, ali su koristili postignute rezultate. Kako biste sudjelovali, do 9. ožujka 2021. pošaljite nam kratku priču na engleskom jeziku (najviše 1/3 A4 stranice, cca 250 riječi), ime glavnog lika i temu priče na našu e-poštu: si-hr.svrk@gov.si.