Glava
---
Vzpostavljena je spletna stran na temo demenca

Vzpostavljena je spletna stran na temo demenca

V okviru čezmejnega projekta z naslovom Izboljšanje kakovosti življenja oseb z demenco na čezmejnem območju - Demenca aCROsSLO, ki je sofinanciran iz čezmejnega programa Iinterreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014-2020 je bila vzpostavljena spletna stran www.demenca.eu.

V projektu sodeluje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje in s slovenske strani Dom upokojencev Izola/Casa del pensionato Isola, Obalni dom upokojencev Koper/Casa costiera del pensionato Capodistria ter hrvaški partnerji Dom za starejše in nemočne osebe »Atilio Gamboc« Umag, Občina Umag / Città di Umago in Hrvaško združenje za Alzheimerjevo bolezen. Pridruženi partner je tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ključna naloga projekta Demenca aCROsSLO je izboljšanje kakovosti življenja oseb z demenco na slovensko-hrvaškem čezmejnim območju Istre, ki preživljajo obdobje bolezni v institucijah ali domačem okolju. Zastavljeni cilji projekta so:

• izboljšati nivo znanj in kompetenc oseb pri izvajanju socialno-varstvenih storitev in oblikovanju življenjskega okolja, ki vplivajo na kakovost življenja oseb z demenco,

• vzpostaviti trajne čezmejne strukture za dolgoročno sodelovanje na področju dviga kakovosti življenja oseb z demenco,

• optimizacija socialno-varstvenih storitev,

• zmanjšati stigmatizacijo in tveganje za socialno izključenost oseb z demenco.

Več informacij je dostopnih na  spletni strani projekta: http://demenca.eu/ vabljeni pa tudi k spremljanju Facebook profila Demenca aCROsSLO.

Preberite več.

---