Održana konferencija o prekograničnoj suradnji između Slovenije i Hrvatske

Brežice, 29.11.2016.: Služba Vlade RS za razvoj i europsku kohezijsku politiku – Upravljačko tijelo prekograničnog programa suradnje Slovenija-Hrvatska 2007-2013 i 2014-2020 u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske organizirala je konferenciju o prekograničnoj suradnji između Slovenije i Hrvatske pod nazivom Rezultati, iskustva i izazovi.

Konferenciji su prisustvovali ministrica za razvoj, strateške projekte i koheziju, Alenka Smekolj, Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske te sadašnji i budući slovenski i hrvatski programski i projektni partneri. Sudionici su raspravljali o dosadašnjim rezultatima suradnje, projektima primjerima dobre prakse i planovima za budućnost. „Slovenija i Hrvatska su tijekom svih ovih godina razvile dobru praksu prekogranične suradnje i provele brojne projekte koji imaju učinak na obje strane granice“, naglasila je ministrica Alenka Smerkolj.

Konferencija je predstavljala i zadnji, završni događaj u okviru Operativnog programa suradnje Slovenija –Hrvatska 2007 – 2013.