IN CULTURA VERITAS: ODRŽAN SASTANAK ZA RAZVOJ METODOLOGIJE


Na sastanku su utvrđene ključne odrednice za definiranje metodologije za konzultativne radionice

U sklopu projektne aktivnosti razvoja zajedničke turističke destinacije 22. studenog 2018. godine u Domačiji Amon u Olimju održan je sastanak projektnih partnera i vanjske stručnjakinje, dr.sc. Romane Lekić s ciljem razvoja metodologije za konzultativne radionice.

Gđa Lekić je sudionike upoznala s ključnim terminima i pojmovima inventarizacije postojećih sadržaja i tema, načinima prezentacije i interpretacije kroz doživljaj i storytelling te primjerima dobre prakse iz okruženja. Istaknula je doživljaj kao najvažniji element i prvu komponentu vrijednosnog dijela modela za razvoj destinacijskog proizvoda te definirala ključne elemente u osmišljavanju projektne regije kao jedinstvene turističke destinacije.

Projektni partneri su tijekom rasprave dali inpute relevantne za svoj sektor na temelju kojih će biti razvijena metodologija za konzultativne radionice. Ista će sadržavati smjernice i upute za provedbu s ciljem dobivanja relevantnih informacija potrebnih za izradu plana upravljanja turističkom ponudom destinacije s identificiranim turističkim proizvodom.

U skladu s metodologijom u narednom razdoblju bit će održane  konzultativne radionice s ciljem identifikacije ponude u prekograničnom području te sumiranja nalaza radionica i  donošenja odluke o konačnim rezultati na temelju kojih će biti izrađen plan uspostave turističke destinacije.

Projekt prekogranične suradnje Slovenije i Hrvatske  In cultura veritas provodi se uz potporu Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska.

Više informacija:

SLOVENIJA

Anita Čebular, koordinatorka projekta RA Sotla

Tel: 00386 3 817 18 67

E-mail: anita.sotla@siol.net

HRVATSKA

Helena Čermak, vodja projekta In cultura veritas

Tel: 00385 1 6052 869

E-mail: helena.cermak@zagrebacka-zupanija.hr