Završna konferencija projekta CrossCare – Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući

 

 

U utorak, 30.lipnja 2020. u sklopu EU projekta CrossCare, iz programa suradnje Interreg SI-HR, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, održana je on-line završna konferencija pod nazivom ˝Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući˝. Pratilo ga je 340 sudionika u Sloveniji i Hrvatskoj.

Na konferenciji je istaknuta suradnja dviju partnerskih zemalja, Republike Slovenije i Republike Hrvatske, koje su u suradnji s projektnim partnerima, to su Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Mestna občina Ljubljana, Center za pomoč na domu Maribor, Grad Zagreb, Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Zagreb i Dom zdravlja Čakovec ustpostavili prekograničnu strukturu suradnje, u okviru koje se pružaju besplatne usluge iz područja rade terapije, fizikalne terapije, zdravstvene njege i dijetetike. U usluge je bilo uključenih više od 1000 korisnika u njihovim kućama.

Na konferenciji su bili istaknuti glavni rezultati projekta, sve aktivnosti provedene tijekom projekta, a projektni partneri predstavili su sva područja u koja su korisnici bili uključeni. Aktivnosti iz projekta CrossCare omogućile su korisnicima koji žive u kući u obje države, bolju kvalitetu života, a istodobno su strčnjaci zaposleni kod projektnih partnera poboljšali svoje kompetencije i vještine i dodatno se osposobili za provedbu  integriranog pristupa skrbi za starije osobe u kući ili u zajednici. Takođe je bila postavljena i IKT platforma, koja se upotrebljava za provedbu nadzora i procjenu projekta.

.

.