Međunarodno osposobljavanje za uporabu eMS informacijskog sustava namijenjeno predstavnicima NKT iz Austrije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije

Ljubljana, 21.3.2017 – Ured Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku u funkciji Upravljačkog tijela i Zajedničkih tajništva programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija-Austrija, Slovenija-Mađarska i Slovenija-Hrvatska organizirao je osposobljavanje za nacionalne kontrolore za uporabu elektroničkog sustava upravljanja (eMS). Na radionici je sudjelovalo više od 60 predstavnika nacionalnih kontrolnih tijela iz Austrije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije te Tijela za ovjeravanje (Javni fond za regionalni razvoj Republike Slovenije).

Osposobljavanje će doprinijeti kvalitetnijem i bržem ovjeravanju partnerskih izvješća. Provedba radionice vremenski se podudara s objavom pozitivnog mišljenja neovisnog revizijskog tijela u kojemu se potvrđuje da Upravljačko tijelo i Tijelo za ovjeravanje programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Austrija, Slovenija-Mađarska i Slovenija-Hrvatska ispunjavaju uvjete za imenovanje u postupku akreditacije.