Pokrenuta je internetska stranica na temu demencije

U okviru prekograničnog projekta pod nazivom Poboljšanje kvalitete življenja osoba s demencijom na prekograničnom području – Demenca aCROsSLO, koji je sufinanciran iz prekograničnog programa  Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020 pokrenuta je internetska stranica www.demenca.eu .

U projektu sudjeluju Hrvatska udruga za alzheimerovu bolest iz Zageba, Grad Umag i Dom za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ iz Umaga s hrvatske strane te Nacionalni institut za javno zdravlje Republike Slovenije, Dom umirovljenika Izola/Casa del pensionato Isola te Obalni dom umirovljenika  Koper/Casa costiera del pensionato Capodistria sa slovenske strane. Suradnik na projektu, kao pridruženi partner je i Ministarstvo za rad, obitelj, socijalnu skrb i jednake mogućnosti Republike Slovenije.

Ključna namjena projekta Demenca aCROsSLO je poboljšanje kvalitete življenja osoba s demencijom na slovensko-hrvatskom prekograničnom području Istre, koje bolest proživljavaju u institucijama ili vlastitim domovima. Definirani ciljevi projekta su:

  • poboljšati nivo znanja i kompetencija djelatnika pri pružanju usluga socijalne skrbi i oblikovanju okoliša koji utječu na kvalitetu življenja osoba s demencijom
  • uspostaviti trajne prekogranične skupine za dugoročnu suradnju na području podizanja kvalitete života osoba s demencijom
  • optimizacija usluga socijalne skrbi
  • smanjiti stigmatizaciju i poboljšati nastojanja za socijalnu isključenost osoba s demencijom.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama projekta: http://demenca.eu/. Također, pozivamo vas i na praćenje Facebook profila Demenca aCROsSLO.