Osnovana je web stranica na temu deinstitucionalizacije dugoročne skrbi za starije osobe

 

U kontekstu prekograničnog projekta pod nazivom Starost bez granica – STAR koji se financira iz programa  Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020  postavljena je web stranica www.projekt-star.eu.

U projektu na slovenskoj strani kao partneri surađuju Občina Hrpelje-Kozina, Obalni dom upokojencev Koper / Casa Costiera del pensionato Capodistria, Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologiju i međugeneracijske odnose, s hrvatske strane Dom za starije osobe Kantrida Rijeka i Primorsko-goranska županija. Pridruženi partneri su Ministarstvo rada, obitelji, socijalna pitanja i jednake mogućnosti i hrvatsko Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt STAR razmatra zajedničke izazove: starenje stanovništva, što je tipično za cijelo programsko područje i povećava potrebu za uslugama socijalne skrbi; nejednakost u pristupu kvalitetnim socijalnim uslugama te niske razine učinkovitosti i neiskorišteni potencijal ustanova socijalne skrbi za prekograničnu suradnju. Glavni cilj projekta je jačanje partnerstva za razvoj novih oblika i unapređivanje postojećih modela i programa deinstitucionalizacije dugoročnih programa skrbi kako bi se povećala uključenost i opunomoćenje starijih osoba te njihov što dulji samostalni život u domaćem okruženju.

Više informacija dostupno je na web stranici projekta: http://www.projekt-star.eu

Pozvani ste i na praćenje Facebook profila Projekt STAR.