Međunarodno osposobljavanje za uporabu eMS informacijskog sustava za predstavnike revizorskih tijela iz Mađarske, Austrije, Hrvatske i Slovenije

Ljubljana, 31. svibnja 2017. – Ured Vlade Republike Slovenije za razvoj i kohezijsku politiku EU u svojstvu Upravljačkog tijela i Zajedničkih tajništva programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija-Austrija, Slovenija-Mađarska i Slovenija-Hrvatska organizirao je osposobljavanje za predstavnike Grupe revizora za uporabu elektroničkog sustava upravljanja (eMS).

Na radionici su sudjelovali predstavnici nacionalnih revizorskih tijela iz Austrije, Mađarske i Hrvatske te revizori iz Slovenije nadležni za reviziju na programskoj razini. Sudionici su se pobliže upoznali s potupkom registracije u eMS, komunikacijskim modulom, pojedinim dijelovima prijavnog obrasca, postupkom ocjenjivanja prijava, postupkom izvještavanja, modulom prvostupanjske kontrole, izvješćima o napretku projekta, itd. Najveći naglasak stavljen je na predstavljanje modula Tijela za ovjeravanje i modula za Revizije i financijske korekcije. Stečena znanja potvrđena su rješavanjem 38 praktičnih zadataka koje su pripremili predstavnici Zajedničkog tajništva i Upravljačkog tijela. Osposobljavanje će pridonijeti kvalitetnoj i bržoj izvedbi projektnih i sistemskih revizija.