Kick-off sastanak projekta KRASn`KRŠ

Dana 06.09.2017. godine u Promocijskom centru Pr`Nanetovh u Matavunu održan je kick – off sastanak projekta KRASn`KRŠ, jednog od 12 odobrenih projekata u okviru 2. roka Otvorenog poziva Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014-2020, kojim je označen i službeni početak provedbe projekta.

Voditeljica projekta, dr. Mateja Breg Valjavec, prisutnima je predstavila glavne informacije o projektu. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 1.524.792,25 EUR, a iznos sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 1.296.073,40 EUR odnosno 85% ukupnog proračuna projekta. U projektu, koji se provodi u razdoblju od rujna 2017. do veljače 2020. godine, sudjeluje 7 partnera i to  Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti u ulozi Vodećeg partnera, Komunalno stanovanjsko podjetje d. d. Sežana, Javni zavod Park Škocjanske jame, Zavod Tovarna trajnostnega turizma, Prirodoslovni muzej Rijeka, Općina Punat, Muze d.o.o. savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu  te 5 pridruženih partnera.

Glavni cilj projekta je očuvanje prirodne i kulturne baštine krškog krajolika, a ključan rezultat projekta KRASn’KRŠ bit će povećana prepoznatljivost krške baštine, što će rezultirati povećanim brojem posjetitelja na četiri područja baštine te njihovog šireg zaleđa.

Sudionicima konferencije obratila se i članica Zajedničkog tajništva koja je čestitala projektnim partnerima na potpisivanju Ugovora i zaželjela puno uspjeha u provedbi projekta. Napomenula je kako Program suradnje Slovenija – Hrvatska ima za cilj promicanje održivog, sigurnog i vitalnog graničnog područja te poticanje pametnih pristupa očuvanja, mobilizacije i upravljanja prirodnim i kulturnim bogatstvima za dobrobit ljudi koji žive i rade ili samo posjećuju programsko područje te istaknula kako će provedba projekta KRASn`KRŠ tome također doprinijeti.