Uvodna konferencija projekta MISTERION

Dana 20.09.2017. godine u Kulturnom centru Semič održana je uvodna konferencija projekta MISTERION, jednog od 12 odobrenih projekata u okviru 2. roka Otvorenog poziva Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014-2020, kojim je označen i službeni početak provedbe projekta.

Projektni tim predstavio je prisutnima glavne informacije o projektu. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 1.239.205,95 EUR, a iznos sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 1.053.325,05 EUR odnosno 85% ukupnog proračuna projekta. U projektu, koji se provodi u razdoblju od srpnja 2017. do prosinca 2019. godine, sudjeluje 5 partnera i to  Občina Semič u ulozi Vodećeg partnera, Općina Kamanje, Občina Metlika, Lokalna akcijska grupa VALLIS COLAPIS, KOMPAS Novo Mesto d.o.o. te 3 pridruženih partnera.

Glavni zajednički cilj projekta je povezati i povećati atraktivnost jedinstvene prirodne i kulturne baštine na tom području, razviti zeleni prekogranični održivi turistički proizvod, koji će posjetiteljima omogućiti da drugačije iskuse tajne podzemnih voda.

Na konferenciji je sudjelovala i članica Zajedničkog tajništva koja je čestitala projektnim partnerima na potpisivanju Ugovora i zaželjela puno uspjeha u provedbi projekta.