Dani regionalnog razvoja i EU fondova


U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 05. do 07. listopada u Šibeniku se održala konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“. Konferencija je organizirana kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Konferencija je okupila više od 2,000 sudionika u tri dana koji su sudjelovali na brojnim prezentacijama, radionicama i predavanjima, potpisivanju sporazuma o suradnji s regionalnim koordinatorima, sajmu EU mogućnosti, Danu Europske teritorijalne suradnje, predstavljanju uspješnih EU projekata i predstavljanju nositelja oznake Hrvatskog otočnog proizvoda.

Zajedničko tajništvo Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska je također sudjelovalo u radu konferencije. U okviru radionice Europska teritorijalna suradnja: mogućnosti i izazovi članovi Zajedničkog tajništva predstavili su Program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska te odgovarali na pitanja sudionika radionice.