Projekt Demenca aCROsSLO

SPORAZUM O SUDJELOVANJU U PREKOGRANIČNIM SKUPINAMA

 


Izola, 25. listopada 2017. – U okviru prekograničnog projekta Poboljšanje kvalitete življenja osoba s demencijom na prekograničnom području – Demenca aCROsSLO, u kojem sudjeluju domovi umirovljenika iz Izole, Kopra i Umaga, Grad Umag, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i Nacionalni institut za javno zdravstvo Republike Slovenije, danas je potpisan sporazum o sudjelovanju i osnivanju prekograničnih radnih skupina.

Svrha osnivanja prekograničnih skupina je izmjena iskustava, povezivanje i razvijanje djelatnosti i aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba s demencijom na prekograničnom području slovenske i hrvatske Istre, pa i šire. Projekt Demenca aCROsSLO, financiran sredstvima Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska u financijskoj perspektivi 2014.-2020., traje od listopada 2016. godine do ožujka 2018.

Članovi prekograničnih skupina će djelovati na ujednačavanju i razvoju socijalne skrbi o osobama s demencijom, s ciljem poboljšanja kvalitete življenja osoba s demencijom i njihovih obitelji. Povezivat će se u radnim skupinama na dva interesna područja i poticati međusobnu suradnju redovnim susretima i nakon završetka projekta. Stalnom ili povremenom sudjelovanju u skupinama biti će pozivane ustanove, službe i nevladine organizacije koje se u svom radu susreću s problematikom demencije.