EU PROJEKT, MOJ PROJEKT – više od 40 događaja između 12. i 19. svibnja 2018. godine

Već godinama ulažemo u dobre priče.

Saznaj više o njima između 12. i 19. svibnja na više od 40 događaja po Sloveniji i otkrij zašto je EU projekt i tvoj projekt.

 

Uz pomoć europskih sredstava – Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda i Kohezijskog fonda – u Sloveniji već godinama podupiremo brojne uspješne priče ljudi, organizacija, tvrtki i drugih. U zadnjih petnaest godina ostvarili smo ih više od 6000 – od sportskih, ekoloških, poduzetničkih, infrastrukturnih do obrazovnih. Prate nas na svakom koraku i iako ih često ne primijetimo radi njih živimo bolje i ljepše. Do sada smo u projekte usmjerili 4 milijarde eura, a još 3 milijarde će biti usmjerene do kraja 2023. kada završava provedba programskog razdoblja 2014-2020. Svaki EU sufinancirani projekt je i moj projekt tj. naš projekt te iz tog razloga Služba Vlade RS za razvoj i europsku kohezijsku politiku već četvrtu godinu zaredom organizira dane otvorenih vrata EU projekt, moj projekt na kojima je do sada sudjelovalo više od 17 000 ljudi. EU projekti će se i ove godine predstaviti preko zanimljivih radionica za mlađe i starije, interaktivnih izložba, lutkarskih predstava, pješačenja, sportskih igara i drugih zabavnih događaja. Pridružite nam se između 12. i 19. svibnja na više od 40 događaja na više od 20 lokacija po Sloveniji.

Služba Vlade RS za razvoj i europsku kohezijsku politiku želi da se riječ o tragovima, koje po slovenskim krajevima ostavlja europska kohezijska politika, raširi što više. Sa svakim otvorenim radnim mjestom, sa svakim uključenim pojedincem u programe znanja, sa svakim izgrađenim kilometrom ceste, biciklističke staze ili željeznice, kvadratnim metrom istraživačke i obrazovne infrastrukture, mogućnošću bolje zdravstvene zaštite, za svaki poticaj za tvrtke, stvaramo mogućnosti za daljnji uspješan razvoj naše države. Velik broj mogućnosti nudi se i u programskom razdoblju 2014-2020, u okviru kojeg je do sada bilo više od 300 javnih natječaja, programa i drugih investicija u vrijednosti više od 1,8 milijarde eura, koji pomažu u implementaciji poslovnih ideja, promicanju inovativnosti i kreativnosti, ulaganju u znanje, cjeloživotno učenje i otvaranje novih radnih mjesta. Donose brojne mogućnosti kako za mlade, koji prvi puta traže posao tako i za starije generacije koji moraju svoje radne vještine i znanje prilagoditi novim radnim potrebama i tehnologiji.

Dio te uspješne priče su i projekti koji će se predstaviti u Ajdovščini, Brežicama, Celju, Črnomlju, Grosuplju, Kopru, Krškom, u Ljubljani, Logatcu, Mariboru, Martjancih, Metliki, Novi Gorici, Pivki, Planici, Postojni, Radljah ob Dravi, Tolminu, Trbovlju, Velenju, na Vrhniki i u Žalcu.

Pridružite nam se između 12. i 19. svibnja u okviru događaja EU projekt, moj projekt koji je dio europske kampanje Europa u mojoj regiji. Odvija se pod pokroviteljstvom Europske komisije i provodi se u većini država članica.

Više detalja možete pronaći na mrežnoj stranici: www.eu-skladi.si.