Tjedan EU fondova

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 24. do 27. travnja 2018. godine u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici održao se „Tjedan EU fondova“.
„Tjedan EU fondova“ je obrazovno-informativno događanje koje od 2013. godine organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s kolegama iz drugih institucija u sustavu upravljanja i kontrole EU fondova, a tijekom kojeg se široj javnosti, korisnicima i potencijalnim korisnicima predstavljaju aktualne mogućnosti financiranja iz fondova Europske unije, rezultati, uspješni projekti te izazovi s kojima se prijavitelji najčešće susreću.
U petak 27. travnja 2018. u dvorani City Plaza centra u Zagrebu predstavljene su mogućnosti financiranja kroz Europsku teritorijalnu suradnju i Programe Unije.
Predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije su među programima Europske teritorijalne suradnje predstavili i Program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska te su odgovarali na pitanja sudionika.
Predstavnici Primorsko-goranske županije iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj predstavili su projekt „Mala barka 2“ iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska te iskustva i izazove u njegovoj provedbi.