Poziv na 10. Štruklijadu koja će se održati u sklopu projekta „Uživam tradicijo“

Zagorska razvojna agencija i Krapinsko-zagorska županija, uz podršku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Muzeja Hrvatskog zagorja te Općine Kumrovec organiziraju manifestaciju Štruklijada koja će se održati 7. srpnja 2018. godine od 13 sati u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu.

Štruklijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju Krapinsko-zagorske županije, zaštićenu verbalnim žigom od 2011. godine, koja se održava već desetu godinu zaredom s ciljem promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela – zagorskih štrukli.

Ove godine u konkurenciji za titulu najboljih štrukli Zagorja natjecat će se dvadesetak zagorskih restorana, agroturizma, hotela, toplica, seljačkih turizama i pekarnica, a ocjenjivački sud ocjenjivat će zagorske štrukle u kategorijama izgled, okus te greške.

Mnogobrojni posjetitelji moći će uživati u kulinarskom showu – troboju u izradi zagorskih štrukli, u degustacijama, nagradnim igrama, muzejsko-edukativnim radionicama, prikazu starih zanata te raznolikom kulturno zabavnom programu uz nastupe kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i solista.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i veselimo se Vašem dolasku!