Pozivnica na tradicionalni susret travara, zelišćara i ljubitelja prirode – 21.07.2018. u Prezidu

U okviru projekta “Uživam tradicijo” (program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska) udruga Trbuhovica, 21. srpnja 2018. organizira 22. tradicionalni susret travara i ljubitelja prirode u Prezidu. Svi travari i ljubitelji prirode okupit će se u 9.00 kod kapelice Sv. Jakova u Prezidu.

Poslije uvodnog pozdrava krenut ćemo u šetnju po energetskoj stazi Trbuhovica. Upoznati ćemo ljekovito bilje koje raste u Prezidu i okolici te vidjeti različite kulturne i prirodne znamenitosti Prezida (Goranska kuća Vesel, Zavičajna zbirka Prezid, Vatrogasni muzej, izvor Mlake, prvi parni stroj na Balkanu, drveni vodovod i još mnogo toga).

U poslijepodnevnim satima uživat ćemo u predavanjima poznatih stručnjaka, Lojzeta Vidca, Ivana Brezovca i Damira Zemljiča od kojih ćemo saznati ponešto o srcu i krvnim žilama, boreliozi,  te o izradi krema i masti. Cijeli program uveselit će KUD France Prešeren iz Vojnika, Povasjenke iz Loškog Potoka i Rebeka Hren Dragolič iz Cerknice svojim nastupima. A neizostavan dio cijelog događaja je tradicionalna kulinarika Prezida.

Već u jutarnjim satima bit će otvorena izložba tradicionalnih jela i kuhinjskog pribora koji su koristili naši stari, a u nekim od tradicionalnih jela moći ćete uživati u vrijeme šetnje i ručka.

Više informacija na: www.trbuhovica.hr i info@trbuhovica.hr