Početna konferencija prekograničnog projekta RIDE&BIKE II

 

 

 

 

U utorak, 23.10.2018. u 10 sati u Gradu Sevnica održana je početna konferencija projekta Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor akronima RIDE&BIKE II.

Konferenciji su, osim novinara, prisustvovali i predstavnici klubova, društava i ostali zainteresirani sudionici, kako iz Hrvatske, tako i iz Slovenije koji će na neki način sudjelovati u provedbi projekta.

Prekogranični projekt RIDE&BIKE II, koji je 85% sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa suradnje Interreg Hrvatska-Slovenija 2014.-2020. počeo se provoditi 1.9.2018. i provodit će se 30 mjeseci odnosno do 28.2.2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 875.472,55 EUR, od čega sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 744.151,66 EUR.

U projektu sudjeluje šest (6) partnera, tri s hrvatske i tri sa slovenske strane:

  • Zagorska razvojna agencija (vodeći partner),
  • Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije,
  • Turistička zajednica »Savsko-sutlanska dolina i brigi«,
  • Razvojna agencija Kozjansko,
  • Razvojna agencija Sotla,
  • Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti

Projektni partneri djeluju regionalno i kroz projektne aktivnost stvaraju veću prekograničnu turističku destinaciju. Glavni cilj projekta je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma. Inovativnost projekta se očituje u poboljšanju i realizaciji zajedničkih prekograničnih ciljeva.