“Interreg Volunteer Youth” (IVY)

Komunikacija je temeljni element oblikovanja politike i kao takva također i Interreg-a. Komunikacijske aktivnosti mogu pomoći uključivanju državljana i krajnjih dionika te ima na taj način pokazati smisao prekogranične suradnje, kao i važnost Interreg programa.

Pilot inicijativu “Interreg Volunteer Youth” (IVY) prije dvije godine pokrenula je Udruga europskih pograničnih regija (AEBR) i DG Regio za potporu programu Interreg pri izvršenju komunikacijskih zadataka. Od ožujka 2017 ABER omogućio je da se više od 300 dobrovoljaca uključi u Programe i projekte Interreg, što je pomoglo da je europska suradnja postala poznatija.

Dobrovoljci IVY su do sada pridonijeli novinama o programu, stvaranju materijala za društvene medije, pomogli su uspostaviti društvene kanale programa. Pripremili su također i intervjue s projektima Interreg, izradili su video snimke i pomogli pri organizaciji događanja namijenjenih korisnicima, ali i lokalnom stanovništvu. Za više informacija posjetite blog.

“Interreg Volunteer Youth” (IVY) pruža mogućnost mladima između 18 i 30 godina, da se na razdoblje od 2 do 6 mjeseci uključe kao dobrovoljci u prekogranične, transnacionalne i međuregionalne programe i s njima povezane projekte. AEBR financijske pomaže dobrovoljce, te im pruža informacije o Interreg-u prije početka volontiranja.

Pilot inicijativa IVY traje do prosinca 2019. godine. Pozivamo projekte da se pridruže navedenoj inicijativi te u svoje projekte uključite dobrovoljce, koji vam mogu pomoći pri izvršenju projektnih aktivnosti i promociji rezultata.