TISKOVNA KONFERENCIJA – PROJEKT HITRO SLO-HR445 INTERREG V-A SLOVENIJA-HRVATSKA 2014.-2020.

 

 

Srijeda, 10.07.2019. – U gradskoj vijećnici Grada Duge Rese održana je tiskovna konferencija projekta HITRO SLO-HR445 Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja koji se provodi u sklopu programa suradnje INTERREG SLOVENIJA-HRVATSKA 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 808.163,58  € od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira iznos od 686.939,03 € (85%). Vremensko razdoblje provedbe je od 01.10.2018. do 30.9.2020.

U sklopu konferencije predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta te je potpisana Povelja o uzajamnoj pomoći u slučaju prirodnih i drugih katastrofa. Potpisnici povelje su gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar, župan Opčine Črnomelj Andrej Kavšek, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Duga Resa Josip Zlatunić, predsjednik Gasilske zveze Črnomelj Boris Kambič, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa Mario Biršić i predsjednica Območnog združenja Rdečega križa Črnomelj Ljudmila Kocjan.

Potpisivanjem bilateralne povelje jačati će se učinkovitost  javne uprave kroz promociju pravne i administrativne suradnje te će se osigurati prijenos znanja i prakse. Sporazumom se osigurava dugoročna suradnja i prekogranična organizacija zajedničkih vježbi snaga civilne zaštite u svrhu daljnjeg razvoja prekograničnog sustava zaštite i spašavanja. Novoosnovani zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja biti će u nastavku projekta opremljen i osposobljen za obavljanje zadaća spašavanja u slučajevima prirodnih i drugih katastrofa.

Više informacija pronađite na: http://hitro-si-hr.eu/

Pripremijo: voditelj projekta, Mihael Dujam, dipl. oec.