Novi Interreg program SI-HR 2021.-2027. dostavljen je Europskoj komisiji

.

U pripremi programa Interreg Slovenija – Hrvatska 2021.-2027. postignuta je važna prekretnica. Posljednjeg tjedna ožujka je Radna skupina za programiranje odobrila konačni nacrt Interreg programa (IP) Slovenija – Hrvatska (SI-HR) za programsko razdoblje 2021.-2027. Čelnici resornih ministarstava, u ime predstavnika dviju partnerskih zemalja Slovenije i Hrvatske potpisali su sporazum o partnerstvu.

 

Dana 31. ožujka 2022., konačni nacrt Interreg programa SI-HR 2021.-2027. dostavljen je Europskoj komisiji (EK) na odobrenje. Predviđeno je da će EK dati primjedbe u roku od tri mjeseca od datuma podnošenja IP-a i odobriti ga najkasnije pet mjeseci nakon njegovog podnošenja, pod uvjetom da su sva iznesena zapažanja na odgovarajući način uzeta u obzir. Očekujemo da će novi program stupiti na snagu početkom jeseni 2022. godine.

 

U međuvremenu ćemo pripremiti dokumente poput poziva i pripadajuće pravne osnove za provedbu projekata (priručnik o provedbi projekata za korisnike). Sa kojima želimo ostvariti viziju novog programa SI-HR 2021.-2027. i tako njenim djelovanjem doprinijeti očuvanoj, otpornoj i povezanoj prekograničnoj regiji, u kojoj je održivi razvoj prepoznat i korišten kao ključni alat u postizanju ekonomske održivosti, sigurnosti, zaštite biološke raznolikosti i društvenog blagostanja svih populacija.

 

Za više informacija o napretku programa SI-HR 2021.-2027. pratite novosti na našoj web stranici!