Završna konferencija projekta ENJOYHERITAGE

 

     

U utorak, 19. ožujka 2019., u Kući Europe u Zagrebu održana je završna konferencija za medije u sklopu projekta Enjoyheritage.

Inovativni interpretacijski pristupi za održivo korištenje baštine u smjeru održivog turizma za mlade puni je naziv prekograničnog projekta iz programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska. Enjoyheritage okuplja 7 partnera iz Slovenije i Hrvatske: Općinu Slovenska Bistrica kao vodećeg partnera, Zavod Republike Slovenije za  zaštitu prirode (jedinica Maribor), Institut za turizam Maribor – Pohorje, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, Općinu Vrsar, Grad Ozalj i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije.

Projektni su partneri medijima i zainteresiranoj javnosti prezentirali svoja postignuća i međusobnu suradnju u razvoju održivog turizma pograničnih područja na temelju privlačne interpretacije prirodne i kulturne baštine. Tako su se medijima predstavile poučne staze „Gdje voće zri“, „Kružna staza Hušnjakovo“ „Bistrička staza“ i „Staza Sv. Romualda“, uređena je in situ reknostrukcija „Tumula 139“ u Arheološkome parku u Budinjaku te posjetiteljski centar u Loviću Prekriškom. Konferenciju su glazbom i animacijom popratili i „Kontići“, vesela družina interpretatora baštine Turističke zajednice Općine Vrsar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.221.544,00 EUR ili 1.038.312,39 EUR prihvatljivih sredstava iz EFRR-a.