Zajedničko predstavljanje projekta In cultura veritas na međunarodnom turističkom sajmu u Beču

 

Projektni partneri su predstavili vinsko-turističku ponudu prekograničnog projektnog područja na međunarodnom turističkom sajmu Ferien Messe Wien 2020 u Beču, koji svake godine bilježi iznimnu posjećenost. Na sajmu je ove godine sudjelovalo oko 800 izlagača iz više od 80 zemalja svijeta. Za ponudu vinskih cesta i kulturne baštine projektnog područja je interes pokazao velik broj posjetitelja, a uspostavili smo i kontakt s nekima od putničkih agencija zainteresiranih za promociju destinacije.

Austrija je jedno od najvažnijih tržišta za slovenski i hrvatski turizam uopće. Tijekom razgovora s posjetiteljima smo saznali da su austrijski posjetitelji već dobro upoznati s turističkom ponudom prekograničnog projektnog područja, ali uglavnom u kontekstu destinacije za aktivni odmor i wellness na slovenskoj strani te gradski turizam na hrvatskoj strani projektnog područja.

Bečki sajam Ferien Messe, koji se održavao od 16. do 19. siječnja ove godine, svake godine privlači veliko zanimanje posjetitelja koji planiraju odmor i putovanja. Posjetitelji promotivnog štanda projekta su sa zanimanjem prikupljali podatke o destinacije, a prije svega željeli smo im predstaviti novouspostavljeni digitalni katalog: www.inculturaveritas.eu, gdje se na jednom mjestu nalazi cjelovit pregled ponude projektnog područja.

Sajam su partneri također iskoristili i za partnerske sastanke, održane tijekom svih dana trajanja sajma, radi planiranja provedbe preostalih projektnih aktivnosti do završetka projekta.

.