Promotivni video projekta LIVING CASTLES

 

Međimursko veleučilište u Čakovcu izradilo je promotivni video u kojem najavljuje aplikacije koje će se putem tableta i naočala za proširenu stvarnost koristiti u Muzeju Međimurja Čakovec. Aplikacije su namijenjene svim posjetiteljima kako bi pobliže upoznali povijest gradova. Za Muzej Međimurja Čakovec osmišljena aplikacija u kojem je stari prikaz dvorca i zidina grada. Posjetitelji će u aplikaciji moći vidjeti i pročitati značajke o nekadašnoj utvrdi te samom dvorcu, ali će se moći okušati i u igrici koja je osmišljena na način da posjetitelji moraju sastaviti dvorac, obrambene zidove i sve popratne zgrade koje su nekada postojale.

Što se tiče Gradskog muzeja Varaždin, posjetitelji će se putem aplikacije upoznati s kulturom odijevanja, tj. naučiti će kroz tri modela koje su odjevne predmete nekada nosile dame koje su šetale Varaždinom te kojem razdoblju su isti pripadala.

Drugi video je najava filmova koji su snimljeni u sklopu projekta, a koji će se prikazivati u starom gradu Varaždin. Filmovi su namijenjeni da se posjetitelji u poznaju s poviješću grada i da kroz njih dobiju uvid u priče koje su se odvijale u gradu Varaždinu.

.