Kick-off sestanek projekta KRASn`KRŠ

V Promocijsko kongresnem centru Pr’Nanetovh v Matavunu je 6.9.2017 potekal uvodni sestanek projekta KRASn`KRŠ, enega izmed 12 odobrenih projektov v okviru 2. roka Odprtega razpisa Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška v obdobju 2014-2020.

Vodja projekta dr. Mateja Breg Valjavec je zbranim podala glavne informacije o projektu in sicer, da skupna vrednost projekta znaša 1.524.792,25 EUR, sofinanciranje iz sredstev ESRR pa 1.296.073,40 EUR oziroma 85% od skupnega proračuna projekta. V projektu, ki se bo izvajal med leti 2017 in 2020 sodeluje 7 partnerjev, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti kot vodilni partner in partnerji Komunalno stanovanjsko podjetje d. d. Sežana, Javni zavod Park Škocjanske jame, Zavod Tovarna trajnostnega turizma, Prirodoslovni muzej Rijeka, Općina Punat, Muze d.o.o. savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu in 5 pridruženih partnerjev.

Glavni cilj projekta je ohranjanje naravne in kulturne dediščine kraške pokrajine, ključni rezultat projekta KRASn’KRŠ pa bo povečana prepoznavnost kraške dediščine. To se bo odražalo v povečanem številu obiskovalcev na štirih območjih dediščine in v njihovem zaledju.

Sodelujoče na konferenci je pozdravila tudi predstavnica Skupnega sekretariata programa, ki je projektnim partnerjem čestitala in jim zaželela veliko uspeha pri izvajanju projekta. Omenila je, da  je Program sodelovanja Slovenija – Hrvaška namenjen razvoju trajnostnega, varnega in živahnega obmejnega območja s spodbujanjem pametnih pristopov k ohranjanju, mobilizaciji  in upravljanju naravnih in kulturnih vrednot v korist ljudi, ki živijo in delajo ali samo obiskujejo programsko  območje in da bo k temu prispevala tudi izvedba projekta KRASn`KRŠ.