Projekt Mala Barka 2 – najboljši EU projekt hrvaških županij v kategoriji čezmejnega sodelovanja!

 

 

.

Projekt Mala Barka 2 – Ohranitev pomorske dediščine severnega Jadrana, ki se je izvajal v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020, je bil razglašen za najboljši EU projekt hrvaških županij v kategoriji čezmejnega sodelovanja. Projekte je ocenila strokovna žirija natečaja, ki ga je izvedel portal Jutarnji list v sodelovanju s Hrvaško skupnostjo županij, Uradom Evropskega parlamenta na Hrvaškem in portalom župan.hr.

Na slovesni razglasitvi zmagovalcev, ki je potekala dne 20.10.2020 v hotelu Hilton Garden Inn v Zagrebu, je bila nagrada za najboljši županijski EU projekt podeljena vodilnemu partnerju, županu Primorsko-goranske županije, g. Zlatku Komadini.

Skupna prizadevanja in sodelovanje partnerstva projekta Mala barka 2 so pomembno prispevala k turistični valorizaciji pomorske dediščine čezmejnega območja severnega Jadrana. Razvite so bile številne inovativne rešitve, ki so postale primeri dobre prakse za prihodnje podobne projekte, s čimer se je pokazalo, da je partnerstvo projekta Mala barka 2 – Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Ekomuzej  “Kuća o batani” Rovinj – Associazione Ecomuseo “Casa della batana” Rovigno, Občina Izola – Comune di Isola, Turistično združenje Izola – Ente per il turismo Isola, Občina Piran – Comune di Pirano in Pomorski muzej – Museo del mare„ Sergej Mašera ”Piran – Pirano – izredno uspešno.

Projekt je bil tako nagrajen že drugič, prvič je bil glede na kandidaturo Turističke zajednice Kvarnera, kot enega izmed partnerjev v projektu, za mednarodno priznanje »SKÅL International Sustainable Tourism Awards 2019«, kjer je projekt Mala barka 2 v kategoriji ” Community and Government ” za trajnostni turizem osvojila odlično 3. mesto.

Čestitamo ekipi Mala barka 2!

.