Očarajte Evropo z vašo projektno zgodbo

Prijava na »Podcast – to je Evropa«

 

 

Podcasting je preprost, a močan medij, s katerim lahko na drugačen način dosežete svoje občinstvo. Gre za digitalno vsebino, za prenos zvočnih ali video datotek z medmrežja. Leta 2020 je Interreg pričel s prvo serijo podcast-ov. Prve 4 epizode (tukaj so na voljo podcast episode) so bile prenesene več kot 5000-krat in so naraščale. Leta 2021 želijo iti še dlje… s krajšimi epizodami, ki jih bodo promovirali v medmedijski kampanji.

Teme za zgodbe v podcast-u so:
1. K trajnostnim živilskim sistemom
2. Ponovno oživitev boja proti neenakosti
3. Kultura v krizi?
4. Digitalna spodbuda za krožno gospodarstvo
5. Zelena mobilnost

Kako pripravimo zgodbo? Kot bi bili novinarji. Tako bodo vaše zgodbe dostopne in privlačne za vse, ki imajo ali nimajo predhodnega znanja o Interreg-u ali celo zadevah povezanih z EU. Bistvo zgodb je pokazati vpliv sodelovanja na državljane in na projektna območja.

Do kdaj in na kakšen način lahko zgodbo prijavimo?

Program Interact bo izbral zgodbe z najvišjo novinarsko privlačnostjo. V zgodbo vključite eno ali dve karizmatični osebi, ki bi lahko bili projektni predstavniki in sicer najbolje, da so to končni uporabniki, za katere tudi ni nujno, da so vključeni v izvajanje projekta, vendar so uporabili pridobljene rezultate. Za sodelovanje nam do 9. marca 2021 pošljite kratko zgodbo v angleškem jeziku (največ 1/3 A4 strani, cca 250 besed), ime glavnega lika in temo zgodbe na naš elektronski naslov na si-hr.svrk@gov.si.