Zaključni dogodek za programsko obdobje 2014-2020

 

Ker ima vsak začetek tudi svoj konec, smo na čezmejnem programu Slovenija-Hrvaška, 27. novembra 2023, z zaključnim dogodkom simbolno zaključili izvajanje programskega obdobja 2014-2020. Zaključni dogodek je potekal v sodelovanju treh čezmejnih programov, pri katerih je Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj organ upravljanja, in sicer Slovenija-Avstrija, Slovenija-Hrvaška in Slovenija-Madžarska.  

 

Na dogodku so bili pod sloganom “Skupaj za boljšo prihodnost” predstavljeni dosežki čezmejnega sodelovanja Slovenije s sosednjimi državami Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko. V programskem obdobju 2014-2020 je bilo porabljenih 102 milijona evrov, izvedenih je bilo 117 projektov, v katerih je sodelovalo 652 partnerjev iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

 

Izmenjava dobrih praks in znanja na programski in projektni ravni zelo pomembno vplivata na razvoj in kakovost življenja na čezmejnih območjih. Skupno sodelovanje in usklajeno reševanje skupnih izzivov na področju okolja, javnega zdravja, varnosti in zaščite, mobilnosti ljudi, blaga in kapitala prinaša boljše trajnostne učinke tako na družbenem kot gospodarskem področju.