Vabilo na 10. Štruklijado ki bo potekala v sklopu projekta „Uživam tradicijo“

 

Zagorska razvojna agencija in Krapinsko-zagorska županija, ob podpori Turistične zveze Krapinsko-zagorske županije in  Muzeja Hrvaškega zagorja in Občine Kumrovec organizirata dogodek Štruklijada, ki se bo odvila 7. julija 2018 v Muzeju „Staro selo“ v Kumrovcu od 13. ure naprej.

Štruklijada predstavlja edinstveni dogodek Krapinsko-zagorske županije, ki je zaščiten kot izročilo od leta 2011, ki se odvija že deseto leto zapored z namenom promocije in zaščite tradicionalne zagorske jedi – zagorskih štrukljev.

To leto se bo v konkurenci za naslov najboljših štrukljev Zagorja potegovalo dvajset zagorskih restavracij, kmečkih turizmov, hotelov, toplic, vaškega turizma in pekarn, komisija pa bo ocenjevala izgled, okus in napake.

Številni obiskovalci bodo lahko uživali v kulinarični predstavi – troboju v pripravi zagorskih štrukljev, v degustacijah, nagradnih igrah, muzejskih izobraževalnih delavnicah, prikazu starodavnih veščin in pestrem kulturno zabavnem kulturno zabavnem programu, ki jih bodo popestrili nastopi kulturno-umetniških društev, tamburašev in solistov.

Vabimo Vas, da se nam pridružite. Veselimo se vašega obiska!