BISTRIŠKA POT VABI NA AKTIVNA DOŽIVETJA

 

 

V okviru projekta ENJOYHERITAGE, ki povezuje sedem partnerjev iz Slovenije in Hrvaške, je Občina Slovenska Bistrica v začetku meseca oktobra odprla novo učno interpretacijsko pot, ki povezuje naravne in kulturne znamenitosti vse od Bistriškega gradu do Črnega jezera na Pohorju.

Pot je opremljena z zanimivimi animacijskimi elementi, interpretativnimi tablami, elementi za rekreacijo in učenje, ki vzpodbujajo k aktivnemu doživljanju naravne in kulturne dediščine. Za več zgodb in informacij pa si lahko obiskovalci naložijo tudi mobilno aplikacijo ENJOYHERITAGE (Google Play ali AppStore).

BISTRIŠKA POT je le ena izmed štirih poti, vključenih v  skupen čezmejni turistični produkt ENJOYHERITAGE in ima velik pomen za lokalno prebivalstvo, saj bo pripomogla k izboljšanju zavedanja o pomenu ohranjanju naravnih in kulturnih virov območja ter spodbudila zavedanje ljudi o pomembnosti varovanja okolja. Omogočila bo aktivnejše preživljanje prostega časa ter pripomogla k turističnemu razvoju in povečanju zaposlitvenih možnosti območja.

Po uradnem odprtju so se udeleženci študijske ture podali na Pohorje, kjer so se predali pristnim doživetjem med Ančnikovim gradiščem, Tremi kralji in Črnim jezerom na Pohorju.