Sodelujte pri pripravi programa za prihodnje programsko obdobje 2021-2027

.

.

V okviru priprave novega programskega dokumenta čezmejnega Interreg programa Slovenija-Hrvaška za obdobje 2021-2027 vas vabimo k sodelovanju v javnomnenjski raziskavi – izpolnitvi vprašalnika, do katerega dostopate na tej povezavi: SPLETNI VPRAŠALNIK. Vprašalnik vam bo vzel dvanajst minut vašega časa in vam omogočil, da bo vaš glas slišan. Spletni vprašalnik bo na voljo do 15. julija 2021.

Prejeti odgovori bodo vključeni v analizo območja, ki se osredotoča na vseh 5 ciljev evropske kohezijske politike: ”pametnejša Evropa”, ”bolj zelena, nizkoogljična Evropa”, ”bolj povezana Evropa”, ”bolj socialna Evropa”, ”Evropa bližje državljanom” in ”boljše upravljanje programov Interreg”.

Cilj vprašalnika je raziskati skupne izzive, potrebe in prednosti čezmejnega območja Hrvaške in Slovenije, ki bi jih lahko naslovili s čezmejnim delovanjem in sodelovanjem. Prav tako je namen tudi ugotoviti, na kakšen način bi lahko novi čezmejni program podpiral akterje v čezmejnem prostoru v njihovih prizadevanjih za trajnostni razvoj, zmanjšal teritorialne razlike s poudarkom na ustvarjanju rešitev, ki bi prispevale k ohranjanju in izboljšanju kakovosti življenja, okolja in aktivaciji socialno-ekonomskega potenciala.

Veselilo bi nas, da vprašalnik posredujete tudi tistim, za katere menite, da jih omenjena tematika zanima in bi želeli sodelovati.

Organ upravljanja in Skupni sekretariat programa Interreg Slovenija-Hrvaška se vam vnaprej  zahvaljujeta za vaš čas in sodelovanje.