Izvedena konferenca o čezmejnem sodelovanju med Slovenijo in Hrvaško

Brežice, 29.11.2016: Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko – Organ upravljanja za program čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007–2013 in 2014–2020 je v sodelovanju z Ministrstvom regionalnega razvoja in skladov Evropske unije Republike Hrvaške organizirala konferenco o čezmejnem sodelovanju med Slovenijo in Hrvaško z naslovom Rezultati, izkušnje in izzivi.

Konference so se udeležili ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj, Dragan Jelić, pomočnik ministrice regionalnega razvoja in skladov EU Republike Hrvaške ter sedanji in bodoči slovenski in hrvaški programski in projektni partnerji. Udeleženci so razpravljali o dosedanjih rezultatih sodelovanja, projektih dobre prakse in načrtih za prihodnje. »Slovenija in Hrvaška sta v vseh teh letih razvili dobro prakso čezmejnega sodelovanja in uresničili številne projekte, ki imajo učinek na obeh staneh meje,« je poudarila ministrica Alenka Smerkolj.

Konferenca je predstavljala tudi zadnji, zaključni dogodek v okviru Operativega programa sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013.