EU PROJEKT, MOJ PROJEKT – več kot 40 dogodkov med 12. in 19. majem 2018

 

Že leta vlagamo v dobre zgodbe.

 

Spoznaj jih med 12. in 19. majem na več kot 40 dogodkih po Sloveniji in odkrij, zakaj je EU projekt tudi tvoj projekt.

 

S pomočjo evropskih sredstev – Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada in Kohezijskega sklada ­­– v Sloveniji že leta podpiramo številne uspešne zgodbe ljudi, organizacij, podjetij in drugih. V zadnjih petnajstih letih smo jih uresničili več kot 6000 – od športnih, okoljskih, podjetniških, infrastrukturnih do izobraževalnih. Spremljajo nas praktično na vsakem koraku in čeprav jih pogosto ne opazimo, zaradi njih živimo boljše in lepše. Doslej smo v projekte, usmerili dobre 4 milijarde evrov, še dobre 3 milijarde pa jih bomo do konca leta 2023, ko se zaključuje izvajanje programskega obdobja 2014–2020. Vsak EU sofinanciran projekt je tudi moj oz. naš projekt, zato Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko že četrto leto zapored organizira dneve odprtih vrat EU projekt, moj projekt, ki se jih je doslej udeležilo več kot 17.000 ljudi. EU projekti bodo tudi letos predstavili svoje zgodbe preko zanimivih delavnic za mlajše in starejše, interaktivnih razstav, lutkovnih predstav, pohodov, športnih iger in drugega zabavnega dogajanja. Pridružite se nam med 12. in 19. majem na več kot 40 dogodkih v več kot 20 krajih po Sloveniji.

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko želi, da se glas o sledeh, ki jih pušča evropska kohezijska politika po slovenskih krajih, čim bolj razširi. Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, z vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe, z vsako spodbudo podjetjem namreč ustvarjamo priložnosti za nadaljnji uspešni razvoj naše države. Priložnosti je precej tudi v programskem obdobju 2014–2020, v okviru katerega smo doslej podprli za več kot 1,8 milijarde evrov oz. več kot 300 javnih razpisov, programov in drugih naložb, ki  pomagajo udejanjati poslovne ideje, spodbujajo njihovo inovativnost in kreativnost, vlagajo v zanje, vseživljenjsko učenje in odpirajo nova delovna mesta. Prinašajo številne priložnosti tako za mlade, ki prvič iščejo zaposlitev, kot za generacijo starejših, ki morajo svoje delovne veščine in znanje prilagoditi novim delovnim potrebam ter razvoju tehnologij.

Del te uspešne zgodbe so tudi projekti, ki se bodo predstavili v Ajdovščini, Brežicah, Celju, Črnomlju, Grosupljem, Kopru, Krškem, v Ljubljani, Logatcu, Mariboru, Martjancih, Metliki, Novi Gorici, Pivki, Planici, Postojni, Radljah ob Dravi, Tolminu, Trbovljah, Velenju, na Vrhniki in v Žalcu.

 

Pridružite se nam med 12. in 19. majem v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt, ki je del vseevropske kampanje Evropa v moji regiji. Odvija se pod okriljem Evropske komisije in poteka po večini držav članic.

Podrobnosti na: www.eu-skladi.si.