Teden sredstev EU

V organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije se je od 24. do 27. aprila 2018, v Zagrebu, Šibeniku in Mariji Bistrici odvijal “Teden sredstev EU “.
“Teden sredstev EU ” je izobraževalni in informativni dogodek, ki ga od leta 2013 izvaja Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije v sodelovanju s kolegi iz drugih institucij ter v sestavi upravljanja in nadzora sredstev EU, v sklopu katerega se širši javnosti, uporabnikom in potencialnim uporabnikom predstavi aktualne možnosti financiranja iz skladov EU, rezultate, uspešne projekte in izzive, s katerimi se srečuje večina prosilcev.
V petek, 27. aprila 2018 so v dvorani City Plaza centra v Zagrebu predstavili možnosti financiranja v okviru programov evropskega teritorialnega sodelovanja in Programov Unije.
Predstavniki Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije so med programi evropskega teritorialnega sodelovanja predstavili tudi Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška in odgovarjali na vprašanja udeležencev.
Predstavniki Primorsko-goranske županije iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj so iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška predstavili projekt “Mala barka 2”, izkušnje in izzive pri njegovem izvajanju.