Testiranje opreme na projektu LIVING CASTLES

 

V sklopu projekta “LIVING CASTLES ” so razvijalci na mobilnih platformah in inovativni tehnologiji Microsoft HoloLens, razvili testno aplikacijo za implementacijo virtualne in razširjene resničnosti.

Prednosti aplikacije se izkažejo v njenih predstavitvenih in informativnih lastnostih ter obogateni uporabi le-te, npr. na sestankih s partnerji, kjer aplikacija omogoča učinkovitejše sodelovanje in načrtovanje prihodnjih razvojnih aktivnosti projekta. Aplikacija, prilagojena mobilnim napravam predstavlja aspekte razširjene resničnosti s pomočjo slikovnega označevalca (običajno v obliki črno-bele teksture natisnjene na papir), skozi katerega realno analizira prostor in uporabniško okolje. Navedeni označevalec služi kot orientacijski predmet, s pomočjo katerega aplikacija ustvari navidezni predmet ali prizor in na podlagi transformacije fizičnega označevalca, pozicionira virtualni predmet in pripadajoče parametre, ki simulirajo premikanje digitalnega objekta v resnično okolje.

Microsoft HoloLens je narejen v obliki očal, s katerimi uporabnik doseže vtis nadgradnje realnega okolja skozi digitalne računalniške elemente. Prav tako, HoloLens ne uporablja označevalcev, s katerimi se usmeri v prostor uporabnika, ampak integrira infrardeče senzorje in peščico digitalnih kamer visoke ločljivosti za ustvarjanje digitalne preslikave realnega sveta.

Funkcije naprav, opisanih v virtualni in obogatitveni resničnosti, so prikazane v videu, na YouTube kanalu projekta https://www.youtube.com/channel/UCfKXJd9q27D0Jj-c06i-QhQ?feature=embeds_subscribe_title in na spletni povezavi projekta: http://www.living-castles.eu/.