Čezmejna predstavitev projekta In cultura veritas na mednarodnem turističnem sejmu na Dunaju

.

Projektni partnerji so predstavili vinsko-turistično ponudbo čezmejnega projektnega območja na mednarodnem turističnem sejmu Ferien Messe Wien 2020 na Dunaju, ki vsako leto beleži izjemen obisk. Na sejmu je letos sodelovalo okoli 800 razstavljavcev iz več kot 80 držav. Ponudbi vinskih cest in kulturne dediščine projektnega področja sta poželi velik interes med obiskovalci, na sestankih pa smo z nekaj zainteresiranimi agencijami že vzpostavili kontakt o možnosti promocije destinacije.

Avstrija je eden najpomembnejših trgov tako slovenskega kot hrvaškega turizma. Med pogovori z obiskovalci smo predstavniki zaznali, da čezmejno projektno območje in ponudbo avstrijci že kar dobro poznajo, vendar pogosto bolj kot destinacijo za aktivni oddih in wellness na slovenski strani ter mestni turizem na hrvaški strani projektnega območja.

Sejem Ferien Messe Dunaj, ki je letos potekal od 16. do 19. januarja, vsako leto beleži veliko zanimanje obiskovalcev, ki načrtujejo počitnice in potovanja. Obiskovalci projektne stojnice so z zanimanjem zbirali podatke o destinaciji, predvsem pa smo jim želeli predstaviti nov vzpostavljen spletni katalog www.inculturaveritas.eu, kjer je na enem mestu celovito zbrana vsa ponudba projektnega območja.

Sejem so partnerji izkoristili tudi za partnerska srečanja, tako so v ločenih dneh izvedli partnerske sestanke in načrtovali izvajanje aktivnosti, ki jih čakajo do zaključka projekta.

.