Promocijski video projekta LIVING CASTLES

.

Međimursko veleučilište v Čakovcu je izdelalo promocijski video, v katerem predstavlja aplikacije za tablične računalnike in za očala za navidezno resničnost. Aplikacije so namenjene vsem obiskovalem, z namenom, da spoznajo zgodovino posameznih gradov in dvorcev. Za Muzej Međimurja Čakovec je predvidena aplikacija, ki zajema prikaz gradu in njegovih zidov iz preteklosti. Obiskovalci bodo lahko skozi aplikacijo videli in spoznali karakteristike nekdanje utrdbe in samega grada, lahko pa se bodo poizkusili tudi v igri, zasnovani tako, da morajo sestaviti grad, obrambne zidove in vse pripadajoče stavbe, ki so nekoč obstajale.

V Gradskem muzeju Varaždin bodo obiskovalci skozi aplikacijo spoznali kulturo oblačenja in sicer skozi tri različne modele, ki so jih nekdaj nosile dame, medtem ko so se sprehajale po ulicah Varaždina v določenih zgodovinskih obdobjih.

Drugi video vsebuje napoved filmov, ki so nastali v okviru projekta in se bodo predvajali v Starem Gradu Varaždin. Filmi so namenjeni obiskovalcem, da spoznajo zgodovino gradu in da skozi zgodovino dobijo vpogled v zgodbe, ki so se odvijale na gradu Varaždin.

.